با ما در ارتباط باشید

ایمن داتیس، پمپ آتش نشانی، اتش نشانی، اتشنشانی ، آتشنشانی، خرید پمپ آتش نشانی، جدول انتخاب پمپ آتش نشانی، مشاور آتش نشانی، قیمت پمپ آتش نشانی اطفاء حریق، سیستم اعلام حریق، آژیر اعلام حریق، اعلام حریق، اعلان حریق، انواع سیستم اعلام حریق، تجهیزات اعلام حریق، سیستم اعلام حریق چیست، سیستم اعلام حریق قیمت، سیستم اعلام حریق دستی، قیمت اعلام حریق، اعلام و اطفا حریق، دتکتور اعلام حریق، پمپ های صنعتی، اطفا حریق، اطفای حریق، پتروشیمی، پالایشگاه، نفت، گاز، سیستم اعلام و اطفاء حریق

پمپ گریز از مرکز(Centrifugal pump)

next-01
next 00

پمپ گریز از مرکز چیست؟

پمپ گریز از مرکز (سانتریفیوژ) دامنه ی کاربرد بسیار وسیعی دارد از جمله در سیستم های آبرسانی،آتش نشانی، پمپ های گردشی، پمپ های شناور، پمپ های لجن کش و … کاربرد فراوانی دارد.

مکانیزم کار این پمپ ها بر اساس نیروی گریز از مرکز می باشد. به این صورت که سیال از چشمه مکش وارد پروانه پمپ می شود، پروانه توسط الکترو موتور با سرعت بالا دوران میکند و سیال در بین پره های پروانه قرار می گیرد. همراه   با آن به دوران در می آید، انرژی جنبشی سیال افزایش پیدا می کند و در اثر نیروی گریز از مرکز به طرف خارج پرتاب می شود،   که در نتیجه پوسته پمپ   را پر از سیال می کند.

بنابراین پمپ گریز از مرکز را می توان بر اساس نوع پروانه، نوع پوسته، جهت جریان مایع و تعداد طبقات تقسیم بندی نمود.

عناوین اصلی

next 00

نوع پروانه پمپ گریز از مرکز

الف) ساختمان مکانیکی پروانه

بسته به نوع و گرانروی مایع انتقالی پروانه ممکن است از نوع باز، نیمه باز یا بسته باشد.

همچنین پروانه باز از تعدادی پره بدون داشتن صفحه جانبی یا نوارهای تقویتی تشکیل شده است.

موارد استفاده این نمونه بیشتر به عنوان لجن کش در لای روبی می باشد. پروانه های نیمه باز، برای   انتقال  سیالات  لزج  همانند  فاضلاب،  خمیر کاغذ، محلول شکر و… به کار می روند.

این نوع پروانه، پره ها از یک طرف به وسیله صفحه ای به نام لفافه بسته شده است که به منظور به حداقل رساندن انسداد پروانه، تعداد پره ها کم و طول آن ها بلند در نظر گرفته می شود.در پروانه بسته، پره های پروانه بین دو صفحه لفافه قرار می گیرند.

این پمپ ها برای انتقال مایعاتی که گرانروی آن ها کم است استفاده می شود و بسته به نوع سیال از جنس های متفاوتی در ساختمان آن ها استفاده می شود.

پروانه های بسته راندمان بالاتری نسبت به پروانه های باز و نیمه باز دارند.

ب) نوع ورود مایع به پمپ:

پمپ از نظر ورود سیال به پروانه پمپ ها به دو نمونه ‘ تک مکشه’  و  ‘ دو مکشه ‘ تقسیم بندی می شوند.

پمپ های تک مکشه سیال از یک طرف وارد چشمه مکش پمپ می شود و همین موضوع باعث شده نیروی محوری به پمپ وارد شود. که این موضوع موجب عدم تعادل هیدرولیکی محوری در پمپ شده است که البته با افزودن رینگ به قسمت های مشخصی از پروانه امکان بالانس کردن نیروی محوری فراهم می شود.در پمپ های دو مکشه سیال به طور همزمان از دو مجرای مکش وارد مرکز پره می شوند. بنابراین ساختمان پمپ و پروانه در این حالت کاملا متقارن است.

همچنین تعادل موجود در پمپ های دو مکشه سبب می شود برای پمپاژ آب با ظرفیت بالا عملکرد بهتری نسبت به پمپ های تک مکشه داشته باشند.

تمام محصولات ارائه شده توسط شرکت مهندسی ‘ایمن داتیس آسیا Imen Datis Asia، دارای تاییدیه سازمان آتش نشانی و UL/FM می باشد.

 

پمپ های آبرسان، پمپ آب، پمپ آبرسانی، تجهیزات آتش نشانی، انواع پمپ صنعتی، پمپ آب خانگی
next 00

جهت جریان مایع

از جهت جریان مایع، پروانه پمپ ها به سه دسته تقسیم می شوند که شامل پروانه با جریان شعاعی، پروانه با جریان محوری و پروانه با جریان مختلط است.

1/در پروانه با جریان شعاعی سیال در جهت محور، وارد پروانه و در جهت شعاعی(عمود بر محور) از آن خارج می شود.مواردی که نیاز به هد بالا و دبی کم باشد از این نوع پروانه ها استفاده می شود.

2/در پروانه جریان محوری نیروی گریز از مرکز برای تولید فشار دخالتی ندارد. در این پمپ قسمت اعظم فشار مایع را نیروی پرتاب پره های پروانه تامین می کند.قطر پروانه در خروجی و ورودی با هم یکسان است و جریان در جهت محور وارد و در همان جهت نیز خارج می شود.در مواردی که به دبی بالا و هد پایین نیاز داشته باشیم از این نوع پروانه ها استفاده می شود. 

3/در پروانه جریان مختلط، توپی پروانه مخروطی شکل است. جریان در جهت محور وارد پروانه گشته و در جهتی که زاویه ای با محور می سازد از آن خارج می شود. می توان گفت این پروانه ها حالتی ما بین پروانه جریان شعاعی و جریان محوری می باشد و برای ایجاد فشارها و دبی های متوسط به کار برده می شوند.

next 00

جهت جریان مایع

پمپ ها از نظر نوع پوسته به دو دسته حلزونی و افشانی تقسیم بندی می شوند.

پمپ های حلزونی:

پوسته حلزونی یا پیچکی شکل، طوری ساخته شده که کانال آن در جهت گردش پروانه به صورت تدریجی باز می شود.سپس با افزایش سطح مقطع، سرعت شیپوره محفظه حلزونی کاهش یافته و فشار دینامیکی به فشار استاتیکی تبدیل می شود.

پمپ های افشاننده:

در این پمپ ها پروانه به وسیله ی پره های ثابت به نام پره های راهنما احاطه شده است.

پره های راهنما بر روی پوسته سوار هستند، با دور شدن از مرکز از همدیگر باز تر می شوند و به دلیل اینکه مقطع جریان تدریجا افزایش می یابد، سرعت مایع کاهش و فشار آن افزایش می یابد.

پمپ ها از لحاظ تعداد برش پوسته به دو دسته تقسیم می شوند:

پوسته یکپارچه:

بدنه اصلی اغلب پمپ‌های سانتریفیوژ یک طبقه به صورت یکپارچه ریخته می شود.

سپس به منظور سوار کردن پروانه و قطعات داخلی پمپ معمولا دو طرف یا حداقل یک طرف پوسته باز است و به وسیله درپوش های جلو و عقب، به کمک پیچ ومهره بسته می شود.

پوسته چند تکه:

در این حالت پوسته در جهت های مختلفی می تواند برش داشته باشد. اگر صفحه برش در امتداد محور باشد ‌پوسته را با  برش افقی  گویند. زیرا هر دو دهانه ورودی-خروجی در یک نیمه ‌پوسته واقع هستند. سپس نیمه دیگر را برای بازرسی و تعمیرات داخلی پمپ، بدون بر هم زدن یاتاقان ها و لوله ها می توان برداشت.

اگر صفحه برش در امتداد قائم باشد، پوسته را (برش قائم)، و در صورتی که پوسته به وسیله دو صفحه متقاطع در امتداد شعاع های پوسته برش بخورد (برش اریب) گویند.

next 00

تعداد طبقات پمپ گریز از مرکز

دسته بندی پمپ ها ممکن است یک طبقه یا چند طبقه، به عبارتی دیگر یک مرحله ای یا چند مرحله ای باشند.

پمپ یک طبقه دارای یک مجرای مکش، یک پروانه روی محور می‌باشد و به این دلیل تک‌ پروانه نامیده شده است.پمپ یک مرحله ای بیشتر برای مواردی که ارتفاع خروجی (هد) کم یا متوسط مورد نظر‌است کاربرد دارد.

در پمپ چند طبقه تعدادی پروانه به طور متوالی روی یک محور نصب می شوند. طریقه نصب آنها به صورتی است که محفظه رانش هر پمپ به مجرای مکش پمپ بعدی مرتبط است.

این پمپ ها قادرند آب را تا ارتفاع نسبتا زیادی پمپاژ نموده و فشار قلبل توجهی را تامین نمایند با وجودی که همه پروانه ها به یک محور واحد متصل بوده و در داخل یک بدنه واقع شده اند. هر مرحله را می توان یک پمپ مجزا فرض کرد.

next 00

مزایای استفاده از پمپ گریز از مرکز

ساختار و روش تولید ساده

قیمت ارزان

تولید فشار یکنواخت

هزینه تعمیر و نگهداری پایین

تنوع زیاد

امکان تغییر در عملکرد آنها با تراشیدن پروانه

next 00

معایب استفاده از پمپ گریز از مرکز

هد پایین (برای رفع این مشکل از سری کردن پمپ ها استفاده می کنیم)

در دبی های بالا با افت سریع راندمان مواجه می شویم.

همچنین نیاز به آب بندی دارند.

امکان پمپ کردن سیالات با ویسکوزیته بالا به صورت موثر را ندارند.

بازدهی بالا در محدوده کمی از عملکرد پمپ وجود دارد.

سوالات متداول
  • استفاده در مصارف آبرسانی و آتش نشانی
  • استفاده در مصارف خانگی و ساختمان های مسکونی
  • تقویت فشار آب
  • استفاده در مصارف کشاورزی، صنعتی و تجاری
  • استفاده در ویلا ها
  • جهت سیرکولاسیون آب گرم و سرد
  • پمپ جتی
  • پمپ فلنچی
  • پمپ بشقابی
  • پمپ شناور
  • کفکش ها
  • پمپ های طبقاتی و ارتفاع بالا و غیره

در صنعت پمپ و بوستر پمپ، پمپ آب‌های کشاورزی در دسته قوی‌ترین و حرفه‌ای ‌ترین پمپ‌ها قرار دارند زیرا که باید میزان قابل ‌توجهی آب را با فشار بالا و در مسافت‌های نسبتاً طولانی، منتقل کنند. به‌طور معمول سیالات عبوری از موتور پمپ آب کشاورزی دارای ریز جامدات نیز هستند. به خاطر این موارد، پمپ آب‌های کشاورزی باید باکیفیت و پردوام باشند تا در این شرایط سخت عملکرد خود را از دست ندهد.

پمپ آب جابه جایی مثبت، پمپ صنعتی، پمپ آبرسانی، ابرسانی، پمپ آتش نشانی، انواع پمپ صنعتی
مقاله پیشنهادی :
پمپ آب ابارا، پمپ صنعتی، پمپ آبرسانی، ابرسانی، پمپ آتش نشانی

شرکت ایمن داتیس آسیا با اتکا بر دانش روز، فعالیت مستمر و با همکاری نیروهای فوق تخصص، هم اینک در زمره شرکت های برتر بخش خصوصی در زمینه صنعت ایمنی و آتش نشانی شناخته می شود. این مجموعه همواره در تلاش است که به صورت مستمر و پویا در گسترش زیرساخت های ایمنی و آتش نشانی کشور عزیزمان  ایران  ایفای   نقش   نموده  و در راستای تحقق اهدافی  همچون توسعه و صنعتی سازی فناوری های نوین گام هایی بزرگ بردارد.

4 1 رای
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
نام نام خانوادگی
لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید.
لطفا ایمیل خود را وارد نمایید.
0 دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا دیدگاه خود را با ما درمیان بگذارید.x