با ما در ارتباط باشید

ایمن داتیس، پمپ آتش نشانی، اتش نشانی، اتشنشانی ، آتشنشانی، خرید پمپ آتش نشانی، جدول انتخاب پمپ آتش نشانی، مشاور آتش نشانی، قیمت پمپ آتش نشانی اطفاء حریق، سیستم اعلام حریق، آژیر اعلام حریق، اعلام حریق، اعلان حریق، انواع سیستم اعلام حریق، تجهیزات اعلام حریق، سیستم اعلام حریق چیست، سیستم اعلام حریق قیمت، سیستم اعلام حریق دستی، قیمت اعلام حریق، اعلام و اطفا حریق، دتکتور اعلام حریق، پمپ های صنعتی، اطفا حریق، اطفای حریق، پتروشیمی، پالایشگاه، نفت، گاز، سیستم اعلام و اطفاء حریق

کنترل پنل آتش نشانی چیست؟ نحوه ی عملکرد کنترل پنل اعلام حریق

next-01
next 00

کنترل پنل آتش نشانی چیست؟ fire-contorol-panel

کنترل پنل آتش نشانی اصلی ترین و مهم ترین قسمت سیستم های اعلام حریق می باشد.و وظیفه ی هماهنگی میان تمامی اجزاء و قسمت های سیستم را دارد.

این تجهیز با بررسی کلیه ورودی ها ، خروجی ها را کنترل می کند و در سیستم آتش‌نشانی به عنوان مرکزیت ارتباطات و اطلاعاتی که در صورت حریق فوراً بین اجزای مختلف ارسال می‌شوند، از اهمیت بسیاری برخوردار است. 

پنل های مرکزی اعلام حریق با توجه به تعداد زون های دستگاه دارای سایز و اندازه های مختلفی می باشد  به همین دلیل برای انتخاب پنل مناسب باید مواردی همچون  نوع کاربری ، اندازه ی ساختمان و .. لحاظ گردد.

برای مشاهده انواع کنترل پنل‌های آتش‌نشانی کلیک فرمایید…

کنترل پنل آتش نشانی سری GPD (Tornatech)، CONTROL PANEL، کنترل پنل، پنل کنترل آتش نشانی، کنترل پنل آتش نشانی

عناوین اصلی

next 00

نحوه ی عملکرد کنترل پنل اعلام حریق

هنگام وارد شدن ضربه به شستی اعلام حریق و یا فعال شدن یکی از دتکتورها، با ایجاد شدن یک اتصال کوتاه مدار الکترونیکی وارد عمل می شود و دستور را به رله ها صادر می کند و موجب فعال شدن آژیر و سیستم اعلام حریق می گردد.

به بیان ساده تر کنترل پنل از تجهیزاتی همانند شستی و دتکتور اطلاعات دریافت می کند و پس از تشخیص وقوع حریق، دستور اعلام حریق را به آژیر و فلاشر می دهد.

نکته ی قابل ذکر در این قسمت این می باشد که اتصال کوتاه موجب اعلام حریق می شود اما اتصال کامل منجر به اعلام خطا در سیستم می شود.

انواع کنترل پنل

با توجه به این که سیستم های اعلام حریق در سه نوع  متعارف، آدرس پذیر و همچنین  بی سیم وجود دارند در نتیجه  کنترل پنل های آنها نیز در همان سه نوع متعارف ، آدرس پذیر و بیسیم قرار دارند.

next 00

نقش کنترل پنل در بوستر پمپ های آتش نشانی

همانطور که کنترل پنل آتش‌نشانی یا Fire Alarm Control Panel (FACP)، یک دستگاه مرکزی است که برای نظارت، کنترل، و اعلام حریق در یک سیستم آتش‌نشانی استفاده می‌شود. این پنل یک نقطه کنترل مرکزی برای اداره و مدیریت سیستم آتش‌نشانی در یک ساختمان یا منطقه است.

کنترل پنل در  مجموعه بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی نیز نقش مهمی و ضروری ایفا می‌کند. بوستر پمپ‌ها در سیستم‌های آتش‌نشانی استفاده می‌شوند تا فشار آب موجود در شبکه آتش‌نشانی را افزایش دهند، به ویژه در مواقعی که فشار آب موجود کافی نیست یا نیاز به افزایش فشار در خطوط آتش‌نشانی وجود دارد.

نقش کنترل پنل در بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی شامل موارد زیر است:

1. فعال‌سازی و کنترل پمپ‌ها: کنترل پنل مسئول فعال‌سازی و خاموش کردن بوستر پمپ‌ها است. زمانی که نیاز به افزایش فشار در شبکه آتش‌نشانی وجود دارد، این پنل پمپ‌ها را فعال می‌کند تا فشار مورد نیاز را ایجاد کنند.

2. نظارت بر فشار و عملکرد: کنترل پنل مدام فشار آب را نظارت می‌کند و در صورت نیاز به تنظیم فشار یا تغییرات عملکرد پمپ‌ها، ورودی و خروجی‌ها را کنترل می‌کند.

3. اعلام وضعیت و اطلاعات: این پنل قادر به اعلام وضعیت پمپ‌ها، فشار آب، عملکرد، و هرگونه مشکلات یا نواقص در سیستم بوستر پمپ‌ها است تا تصمیمات مناسب برای تعمیرات یا تنظیمات لازم اتخاذ شود.

4. امکانات اتصال به سیستم‌های دیگر: کنترل پنل معمولاً دارای امکانات اتصال به سیستم‌های دیگر آتش‌نشانی مانند سیستم اعلام حریق، دستگاه‌های حسگر و اعلامی دیگر است که اطلاعات لازم را جهت کنترل و نظارت بر سیستم ارائه می‌دهند.

به طور کلی، control panel در بوستر پمپ‌های آتش‌نشانی مسئولیت مدیریت و کنترل اجزای مختلف این سیستم را بر عهده دارد تا به وسیله آن‌ها فشار و عملکرد مناسب برای مقابله با حریق فراهم شود.

next 00

کنترل پنل اعلام حریق متعارف

این نوع کنترل پنل ها جزء ساده ترین و ابتدایی ترین دسته ی اعلام حریق می باشند.

درسیستم های متعارف یا همان کانونشنال تجهیزات به صورت زون بندی نصب می شوند و سیم کشی های تمامی قسمت ها و تجهیزات به کنترل پنل وصل می شود. 

در هنگام حریق زونی که دچار حادثه شده مشخص می شود ولی منطقه دقیق حریق مشخص نمی شود.

کنترل پنل اعلام حریق متعارف را می توان به تعداد زون های  تک ، 2 ، 4 ، 6 ، 8 ، 16 ، 24 و 32 زون تبدیل کرد.

next 00

کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر

 این نوع از کنترل پنل ها ، پیشرفته تر از کنترل پنل سیستم اعلام حریق متعارف می باشد.در این کنترل پنل تمامی تجهیزات روی یک مدار قرار می گیرند و سیم کشی آن ها به صورت حلقه ای می باشد و در نهایت سیم به کنترل پنل باز می گردد.

 نکته مهم تر اینکه در کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر، آدرس دقیق منطقه یا تجهیزی که دچار حریق شده است مشخص می شود و این امر در جلوگیری از گسترش حریق بسیار کمک کننده می باشد. این پنل وقوع حریق را تشخیص داده و مکان دقیق آن را با دقت به صورت آدرس یا مکان دقیق در ساختمان مشخص می‌کند. این اطلاعات می‌توانند به صورت شماره اتاق، طبقه، یا محل دقیق دیگر باشند.

همچنین پس از تشخیص حریق، این پنل به صورت فوری اعلام حریق را از طریق زنگ‌ها، چراغ‌ها یا دستگاه‌های صوتی و بصری دیگر انجام می‌دهد تا افراد در محل بلافاصله مطلع شوند و اقدامات لازم را انجام دهند. این پنل ها امعمولاً به سیستم‌های دیگر اعلام حریق متصل است که اطلاعات لازم را به افراد مرتبط یا به مراکز مربوطه اعلام می‌کنند. این ارتباطات می‌تواند شامل سیستم‌های اسپرینکلر، دستگاه‌های اختناق گازی، و دیگر دستگاه‌های حفاظتی باشد.

کنترل پنل یا دستگاه مرکزی اعلام حریق بر حسب لوپ به این صورت تقسیم می شود:

کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر تک لوپ ، دولوپ ، چهار تا هشت لوپ

بنابراین کنترل پنل اعلام حریق آدرس‌پذیر با دقت و سرعت در اعلام وضعیت و مکان حریق به کاهش زمان پاسخگویی تیم‌های نجات و آتش‌نشانی کمک می‌کند و از طریق اطلاعات دقیق، موجب کاهش خسارات و ایمنی بیشتر در صورت وقوع حریق می‌شود.

next 00

Wireles -fire-contorol-panel

در سیستم اعلام حریق بی سیم از سیم استفاده نمی شود و از امواج رادیویی برای انتقال دیتا استفاده می شود.

عموما کنترل پنل اعلام حریق بی سیم در محلی که به دلیل ساختار قدیمی امکان سیم کشی وجود ندارد استفاده می شود.

شرکت ایمن داتیس آسیا وارد کننده محصولات آتش نشانی، اعلام و اطفاء حریق با معتبرترین برند های دنیا می باشد.

تمام محصولات ارائه شده توسط شرکت ایمن داتیس آسیا، دارای تاییدیه سازمان آتش نشانی و UL/FM می باشد.

next 00

اجزای کنترل پنل سیستم اعلام حریق

  • منبع تغذیه کنترل پنل سیستم اعلام حریق
  • برد الکترونیکی کنترل پنل سیتم اعلام حریق
  • ترمینال های اتصال کنترل پنل سیتم اعلام حریق
  • نشانگرهای ال ای دی کنترل پنل سیستم اعلام حریق
  • بیزر کنترل پنل سیستم اعلام حریق
  • سوئیچ تابلو کنترل پنل اعلام حریق
  • شستی های کنترل پنل سیستم اعلام حریق
  • کلیدهای کنترل پنل سیستم اعلام حریق
  • دیود های کنترل پنل سیستم اعلام حریق

 هچنین محل نصب کنترل پنل اعلام حریق باید دسترسی مناسبی به پلکان داشته باشد. مرکز کنترل اعلام حریق معمولا نزدیک در ورودی نصب می شود تا به آسانی برای ساکنین و ماموران آتش نشانی قابل رویت باشد.

CONTROL PANEL، کنترل پنل، پنل کنترل آتش نشانی، کنترل پنل آتش نشانی
next 00

نکات مهم در نصب

همچنین بهتر است مرکز کنترل اعلام حریق در اتاق نگهبانی، رزرویشن هتل ها و.. نصب گردد. 

در محل های عمومی و بزرگ مثل بیمارستان ها، خوابگاه های ، فروشگاه  های زنجیره ای که اعلام خطر عمومی باعث رعب و وحشت می شود تابلو های کنترل را در اتاقی ویژه همراه با نگهبان نصب می کنند و از آنجا توسط تلفن و سایر تجهیزات اعلام حریق به سایر بخش ها اطلاع داده می شود تا ساختمان را تخلیه کنند.

       کنترل پنل اعلام حریق  باید توسط  یک  دتکتور دودی که در ارتفاع مناسب از  سطح زمین و کنترل پنل نصب شده است، محافظت شود.

سوالات متداول

کنترل پنل اطفا حریق یک تجهیزات بسیار حیاتی در سیستم‌های اطفاء حریق است که برای نظارت و کنترل عملیات اطفاء حریق در ساختمان‌ها و مکان‌های مختلف به‌کار می‌رود. این پنل به‌عنوان مرکز کنترلی عمل می‌کند که اطلاعاتی درباره وقوع حریق، مکان آن، وضعیت دستگاه‌ها و تجهیزات اطفاء حریق را مشاهده و کنترل می‌کند.

اصلی ترین بخش سیستم اعلام حریق، کنترل پنل است. پنل اعلام حریق وظیفه هماهنگی میان تمام اجزا را دارد. کار پردازش اطلاعات و تصمیم گیری را انجام می دهد. در پنل اعلام حریق تمام کارها توسط میکروسسورها انجام می شود.

کنترل پنل آتش نشانی یا اطفای حریق برای کنترل سیستم های اطفا حریق اتوماتیک به کار رفته و همچنین در مجموعه پمپ های آتش نشانی و بوستر پمپ ها یک یاز قسمت های اصلی به شمار می‌رود.

جعبه آتش نشانی، فایرباکس، فایر باکس، جعبه اتشنشانی - آتشنشانی - اتش نشانی - تجهیزات ایمنی - مشاور آتش نشانی - خرید فایرباکس - قیمت فایرباکس، سیستم اعلام و اطفاء حریق، کنترل پنل آتش نشانی

شرکت ایمن داتیس آسیا با اتکا بر دانش روز، فعالیت مستمر و با همکاری نیروهای فوق تخصص، هم اینک در زمره شرکت های برتر بخش خصوصی در زمینه صنعت ایمنی و آتش نشانی شناخته می شود. این مجموعه همواره در تلاش است که به صورت مستمر و پویا در گسترش زیرساخت های ایمنی و آتش نشانی کشور عزیزمان ایران ایفای نقش نموده و در راستای تحقق اهدافی همچون توسعه و صنعتی سازی فناوری های نوین گام هایی بزرگ بردارد.

 

4.8 9 رای ها
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
نام نام خانوادگی
لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید.
لطفا ایمیل خود را وارد نمایید.
1 دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

بسیار عالی مچکرم

1
0
لطفا دیدگاه خود را با ما درمیان بگذارید.x