پمپ طبقاتی (Floor pump)

next-01

پمپ هایی که در آن سیال (از طریق پروانه های چندگانه که در طبقات فوقانی هم قرار گرفته اند) جابجا می شود را پمپ طبقاتی Floor pump می گویند که از انواع پمپ های آبرسانی می باشد. همچنین ای پمپ به صورت پمپ های چند طبقه و چند پروانه یا فشار قوی نیز معرفی می گردند.

next 00

پمپ طبقاتی چیست؟

پمپ طبقاتی از خانواده پمپ های سانتریفیوژ می باشد با این تفاوت که دارای چندین پروانه و دیفیوزر است در این پمپ ها فشار آب پس از ورود به هر طبقه افزایش می یابد و نسبت به پمپ های تک پروانه فشار بیشتری دارد.

همچنین به طور کلی بزرگتر و پیچیده تر از پمپ های یک مرحله ای هستند، اما آنها نیز مانند سایر پمپ های سانتریفیوژ کار می کنند.

به زبان ساده وقتی دور موتور و قطر پروانه را افزایش می دهیم، اما باز هم به فشار یا هد مورد نیاز نمی رسیم، بهترین راهکار افزایش تعداد پروانه هاست. این عملکرد باعث می شود که با صرف انرژی کمتر به فشار های بالاتری دست پیدا کنیم.

این پمپ ها از یک محور واحد تشکیل شده اند که محور اصلی یا شافت اصلی پمپ که پروانه ها و کاسه ها را در یک محور قرار داده است.

با ورود سیال به درون پروانه و دیفیوزر پروانه درمحفظه پمپ، افزایش فشار حاصل شده و با جلو رفتن سیال و ورود به پروانه بالاتر، افزایش فشار رخ می دهد و سیال به سمت خروجی پمپ هدایت می گردد. اما نکته اصلی در عدم تغییرات در دبی پمپ می باشد. دور الکتروموتور در الکتروپمپ طبقاتی ثابت می باشد.

عناوین اصلی

next 00

عملکرد پمپ طبقاتی حریق

پمپ طبقاتی حریق یکی از اجزای مهم سیستم اعلام و اطفاء حریق در ساختمان‌ها و سازمان‌ها است. عملکرد اصلی پمپ طبقاتی حریق، تأمین آب  با   فشار کافی برای سیستم  اطفاء حریق در ساختمان‌ها را فراهم کردن است.

این پمپ ها در طبقه های مختلف ساختمان قرار دارد و به منظور تأمین آب با فشار مناسب به لوله‌ها و دستگاه‌های اطفاء حریق متصل می‌شود. وقتی سیستم اعلام حریق فعال می‌شود و حریق تشخیص داده می‌شود، این پمپ به طور خودکار فعال می‌شود و شروع به مکش آب از منبع ذخیره آن (مانند مخزن آب، تانکرهای آب، یا شبکه شهری آب) می‌کند.

این تجهیز با ایجاد فشار در سیستم لوله‌ها، آب را به سرعت و با فشار مطلوب به دستگاه‌های اطفاء حریق ارسال می‌کند. این دستگاه‌ها ممکن است شامل آب‌پاش‌ها (اسپرینکلرها)، هیدرانت‌ها، پنجره‌های اطفاء حریق، یا دستگاه‌های خاموش کننده حریق دیگر باشند. آب با فشار کافی و با سرعت مناسب از این دستگاه‌ها خارج شده و به منطقه حریق رسیده و در صورت امکان، حریق را خاموش می‌کند یا کنترل می‌کند.

علاوه براین، این پمپ دارای امکاناتی مانند سیستم‌های تست و نگهداری منظم است. این سیستم‌ها به منظور بررسی عملکرد و کارایی پمپ در بازه‌های زمانی مشخصی فعال می‌شوند و مطمئن می‌شوند که پمپ در صحت و سلامت عملکرد قرار دارد و آمادگی لازم برای مواجهه با حریق را دارد.

در کل،  این پمپ حریق نقش بسیار مهمی در سیستم اعلام و اطفاء حریق ساختمان‌ها و سازمان‌ها دارد. با تأمین آب با فشار کافی به سیستم اطفاء حریق، این پمپ به شکلی کارآمد و قابل اعتماد برای مقابله با حریق‌ها در ساختمان‌ها عمل می‌کند.

برای مشاهده انواع تجهیزات اعلام و اطفای حریق و پمپ‌های آتش نشانی و آبرسانی و سایر محصولات ایمن داتیس آسیا کلیک کنید.

پمپ طبقاتی ایستاده (LCRH and LCRNH series)، پمپ صنعتی، پمپ آبرسانی، ابرسانی، پمپ آتش نشانی
next 00

انواع الکترو پمپ طبقاتی

الکتروپمپ طبقاتی بیشتر به صورت پمپ طبقاتی عمودی و افقی تولید و ارایه می گردد.

در نوع پمپ طبقاتی عمودی که به پمپ طبقاتی ایستاده هم معروف می باشند به علت کم حجم بودن و قرار گیری کاملا فشرده در مکان نصب پمپ کاربرد فراونی نسبت به الکتروپمپ طبقاتی افقی دارد، اما الکتروپمپ طبقاتی افقی در مکان هایی که محدودیت ارتفاع دارند بسیار مورد بهره بردای قرار می گیرد.

از مزایای این پمپ افزایش فشار حاصله از کارکرد پمپ بوده و همچنین می توان به کم جا و کم صدا بودن این اشاره کرد اما می بایست دوره تعمیر و اورهال کردن این نوع پمپ ها کم بوده و پریود زمانی کمتری را قائل بود و همچنین نباید سیال حاوی ذرات معلق باشد زیرا باعث آسیب جدی به آن می گردد.

در نهایت نباید پمپ طبقاتی افقی و پمپ طبقاتی عمودی بدلیل فشار بالا کارکرد خشک و بدون سیال کار کند.

از  multi stage pump عمدتا در سیستم هایی که نیاز به فشار بالایی دارند همانند سیستم های تصفیه آب صنعتی RO و تغذیه دیگ های بخار استفاده می شود.

همچنین این پمپ ها برای آبرسانی برج های مسکونی، اداری و تجاری بلند مرتبه، بوستر پمپ های کشاورزی و صنعتی، سیستم های آتشنشانی و اطفاء حریق، سیستم های گردش آب گرم و سرد در تهویه مطبوع و موتورخانه مورد استفاده قرار می گیرند. بدنه و پروانه پمپ های طبقاتی از جنس چدن، استیل 304 یا استیل 316 ساخته می شوند. این پمپ ها برای انتقال آب صاف عاری از مواد جامد مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین این محصول در سایز های 1 تا 10 اینچ طراحی و ساخته می شوند، همچنین قابلیت تولید فشار تا 35 بار را دارند.

برند این محصول لوبی LUBI و ساخت کشور هند INDIA می باشد.

همچنین شرکت لوبی Lubi در زمینه تولید تمام پمپ ها فعالیت دارد. 

شرکت ایمن داتیس آسیا وارد کننده انواع پمپ آبرسانی با بهترین و معتبرترین برند ها می باشد.

next 00

کاربرد پمپ طبقاتی در صنعت

  • صنایع آب شیرین کن صنعتی
  • صنایع آب تصفیه کن
  • تغذیه دیگ بخار
  • بویلر ها و صنایع مرتبط با سیستم
  • ترمودینامیکی
  • صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
  • صنایع تولید اسید و باز
  • تصفیه خانه ها
  • آب و فاضلاب
  • برج های مسکونی
  • مسکن مهر
  • آسمان خراش ها

 

سوالات متداول

پمپ های طبقاتی با توجه به نوع سیال، با متریال های مختلفی ساخته می شود. از پر استفاده ترین آن ها جنس استیل می باشد. اما برای ساخت بدنه، پروانه و پایه پمپ از چدن نیز استفاده می شود. محصولات این پمپ ها دارای مدل های متفاوت با ویژگی های مختلفی است.

پمپ طبقاتی عمودی بصورت عمود نصب بوده و کاملا پرتابل و کم جا می باشد و همان طور که مشاهده می کنید از یک الکتروموتور و و مجموعه پمپ که شامل پروانه ها و دیفیوزر ها و اتصالات ورودی و خروجی تشکسل شده است که با ورود سیال به داخل ان و پس از عبور از پروانه افزایش فشار حاصل می شود.

  • نوع سیال و اندازه ذرات جامد در آن برای انتخاب درست پروانه
  • بیشترین عمق فرورفتگی پمپ در صورت غوطه ور بودن آن
  • آب بند و عایق بودن در حالت شناوری
  • اندازه قطر دهانه ورودی و خروجی
  • توان و دور موتور
  • دمای سیال
پمپ طبقاتی لوبی سری LMM، پمپ سانتریفیوژ  آتش نشانی، اتش نشانی، اتشنشانی، آتشنشانی، انواع پمپ، پمپ صنعتی، سیستم اعلام و اطفاء حریق
مقاله پیشنهادی :
پمپ طبقاتی لوبی سری LMM، پمپ صنعتی، پمپ آبرسانی، ابرسانی، پمپ آتش نشانی

شرکت ایمن داتیس آسیا با اتکا بر دانش روز، فعالیت مستمر و با همکاری نیروهای فوق تخصص، هم اینک در زمره شرکت های برتر بخش خصوصی در زمینه صنعت ایمنی و آتش نشانی شناخته می شود. این مجموعه همواره در تلاش است که به صورت مستمر و پویا در گسترش زیرساخت های ایمنی و آتش نشانی کشور عزیزمان ایران ایفای نقش نموده و در راستای تحقق اهدافی همچون توسعه و صنعتی سازی فناوری های نوین گام هایی بزرگ بردارد.

0
لطفا دیدگاه خود را با ما درمیان بگذارید.x