با ما در ارتباط باشید

ایمن داتیس، پمپ آتش نشانی، اتش نشانی، اتشنشانی ، آتشنشانی، خرید پمپ آتش نشانی، جدول انتخاب پمپ آتش نشانی، مشاور آتش نشانی، قیمت پمپ آتش نشانی اطفاء حریق، سیستم اعلام حریق، آژیر اعلام حریق، اعلام حریق، اعلان حریق، انواع سیستم اعلام حریق، تجهیزات اعلام حریق، سیستم اعلام حریق چیست، سیستم اعلام حریق قیمت، سیستم اعلام حریق دستی، قیمت اعلام حریق، اعلام و اطفا حریق، دتکتور اعلام حریق، پمپ های صنعتی، اطفا حریق، اطفای حریق، پتروشیمی، پالایشگاه، نفت، گاز، سیستم اعلام و اطفاء حریق

شیر یک طرفه هشدار دهنده(Wet alarm valve)

next-01
next 00

نحوه عملکرد شیر یک طرفه هشداردهنده(Wet alarm valve)

آب با فشار بالا در خط لوله‌ی آتش نشانی که به صورت موازی به اسپرینکلر ها، فایرباکس ها، شیر سیامی و … متصل است وجود دارد. که بر اثر شکست یک یا چند اسپرینکلر و یا باز شدن شیر فایرباکس ها فشار آب داخل لوله افت می کند و برای جبران افت فشار پمپ روشن می شود.

در این مرحله با ایجاد جریان آب در لوله، دیافراگم روی بدنه شیر یک طرفه هشدار دهنده (Wet Alarm Valve) که بعد از پمپ قرار دارد باز می شود و به آب تحت فشار اجازه می دهد تا علاوه بر لوله ی اطفاء در مجرا های تعبیه شده در بدنه( Wet Alarm Valve) نیز جاری شود.

 

آب جاری شده در حفره ها به داخل ریتارد چمبر می‌ریزد. اگر دبی آب ورودی از حد معینی کمتر باشد از شیر تخلیه (Drain Valve) تعبیه شده روی ریتارد چمبر خارج می شود و این به معنای نشت آب از حفره ها و عملکرد ناقص بدنه می باشد ولی اگر دبی آب بیشتر باشد که به معنای باز شدن دیافراگم و جریان آب در خط لوله است ریتارد چمبر در مدت 15 تا 25 ثانیه پر می شود  و پس از آن آب پرفشار   وارد  سیستم اعلام     (واتر گانگ  و پرشر سوییچ) می شود.

 

با ورود آب پرفشار به سیستم اعلام بلافاصله زنگ مکانیکی محیط موتورخانه را تحت پوشش هشدار خطر خود قرار می دهد و با افزایش فشار در پرشر سوییچ و  فعال شدن   آن  نیز   می توان    بصورت الکترونیکی هشدار را در هر نقطه ی دیگری به منظور اعلام خطر به صدا درآورد.

عناوین اصلی

next 00

اجزای تشکیل دهنده شیر یک طرفه هشداردهنده(Wet alarm valve)

next 00

بدنه سیستم شیر یک طرفه هشدار دهنده (Body)

بدنه سیستم هشدار دهنده (اعلام) که به صورت متوالی پس از پمپ نصب می شود، دارای یک دیافراگم می باشد که همچون یک شیر یک طرفه عمل می کند. با این تفاوت که روی بدنه این عضو و دقیقا در محل نشیمنگاه دیافراگم حفره های کوچکی وجود دارد که با بسته شدن دیافراگم ارتباط حفره ها با منبع فشار قطع و جریان در داخل حفره ها صفر می شود. همینطور با روشن شدن پمپ و باز شدن دیافراگم جریان در داخل حفره ها ایجاد می شود.

next 00

واتر گان (Water Gong)

 

یک زنگ مکانیکی است که با برخورد جریان پرفشار آب به پره های آن یک حرکت دورانی ایجاد می کند و با ضربات متوالی یک زنگوله به بدنه ی آن در هر گردش هشدار را اعلام می کند.

next 00

پرشر سوییچ (Pressure Switch)

 

یک کلید قطع و وصل کننده جریان یک مدار الکتریکی مبتنی بر فشار اعمالی از طرف سیال داخل لوله می باشد. به این صورت که با افزایش فشار به بیش از حد معین از پیش تعریف شده ای با ایجاد اتصال کوتاه ( short circuit) در یک مدار الکتریکی میتواند مقدمه ی زنگ خطر در طبقات باشد.

next 00

ریتارد چمبر (Retard Chamber)

محفظه ای مخصوص که به منظور جلوگیری از واکنش سریع و اشتباه سیستم اعلام پس از خود، هشدار مکانیکی (واتر گانگ) و هشدار الکتریکی (پرشر سوییچ)، مقدار معینی از آب را در خود نگه می دارد تا پس از پر شدن این محفظه آب وارد سیستم هشدار گردد.

این عضو از سیستم شیر یک طرفه هشدار دهنده برای جلوگیری از پر شدن بر اثر نشت آب دارای شیر تخلیه با قطر کوچک می باشد .

next 00

نکات مهم در خصوص تعمیر و نگهداری شیر یک طرفه هشدار دهنده (Wet Alarm Valve)

با توجه به راکد ماندن آب در مدت طولانی در سیستم شیر یک طرفه هشدار دهنده و یاعبور آب از شیر تخلیه ریتارد چمبر آب رسوب می گذارد و باعث کاهش دبی در زمان جریان و یا ممانعت از تخلیه آب ریتارد چمبر می شود که هرکدام می تواند باعث عملکرد ناقص این سیستم شود.

به همین منظور بایستی تا هر شش ماه (در صورت عدم عملکرد سیستم حریق) و یا در صورت عملکرد باید پس از هر بار حریق مسیر های خروج آب از ریتارد چمبر و ورودی حفره های روی بدنه و مجرا ها را چک کرد تا رسوبی در این نواحی نباشد.

سوالات متداول
  • استفاده در انواع پمپ‌های آب
  • استفاده در کمپرسورهای گاز الکترونیکی
  • استفاده در پنل فشار در درب‌های کشویی
  • فعال کردن آلارم افت فشار در داخل هواپیماها
  • استفاده برای کنترل کردن شارژ در داخل باتری
  • استفاده در سوئیچینگ برای جریان‌های بالا در پمپ‌ها، درایوها و…

استفاده از این نوع شیرها برای کنترل جریان آب و  جلوگیری  از  برگشت  آب  به  منابع  دیگر  در سیستم    آتش‌نشانی  بسیار  حیاتی  است و به دلیل عملکرد یک طرفه آنها، می‌توانند در مواقع اضطراری و پیشگیری از وقوع حوادث آتش‌نشانی کمک کنند.

شیر کنترل خودکار آتش نشانی شبکه اسپرینکلر در سیستم اطفا حریق به صورت اتوماتیک و کاربرد اسپرینکلر در محیط لازم است که حداقل یک شیر کنترل بر روی هر سیستم اسپرینکلر نصب شود.

شیر آتشنشانی - شیر آتش نشانی - شیر اتشنشانی - شیر اتش نشانی، سیستم اطفا حریق آبی، پایپینگ

شرکت ایمن داتیس آسیا با اتکا بر دانش روز، فعالیت مستمر و با همکاری نیروهای فوق تخصص، هم اینک در زمره شرکت های برتر بخش خصوصی در زمینه صنعت ایمنی و آتش نشانی شناخته می شود. این مجموعه همواره در تلاش است که به صورت مستمر و پویا در گسترش زیرساخت های ایمنی و آتش نشانی کشور عزیزمان ایران ایفای نقش نموده و در راستای تحقق اهدافی همچون توسعه و صنعتی سازی فناوری های نوین گام هایی بزرگ بردارد.

5 1 رای
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
نام نام خانوادگی
لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید.
لطفا ایمیل خود را وارد نمایید.
0 دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا دیدگاه خود را با ما درمیان بگذارید.x