imenada شرکت ایمن داتیس آسیا

بوستر پمپ آتش‌نشانی اطفای حریق ( fire booster pump)

next-01
next 00

بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟

بوستر پمپ آتش‌نشانی اطفای حریق که از اجزای پمپ آتش نشانی است کاربرد ها و تهمیت مهمی دارد به ویژه اینکه امروزه با افزایش تراکم ساخت و ساز و افزایش جمعیت در شهرها بحث ایمنی افراد و ساختمان ها در کاربری های متفاوت در دستور کار شهرداری قرار گرفته   که از مهمترین این بخش ها استفاده از سیستم های اعلان و اطفای حریق می باشد .

(HSE) = HEALTH , SAFETY & ENVIRONMENT

کلمه بوستر(Booster) به معنی تقویت کننده بوده و بوستر پمپ (Booster Pump) به مجموعه ای از الکتروپمپ ها گفته می شود که به صورت موازی با یکدیگر بر روی یک شاسی بسته می شوند تا فشار آب مورد نیاز برای سیستم آبرسانی یا پمپ آتش نشانی در ساختمان های بلند، مصارف خانگی، صنعتی، کشاورزی و غیره را فراهم کند. بوستر پمپ؛ شبکه مصرفی را همواره در یک فشار ثابت و معین نگه می دارد.
انواع  بوستر ها به دو نوع بوستر پمپ آبرسانی و بوستر پمپ آتش نشانی تقسیم بندی می شوند. همچنین بوستر پمپ ها بر اساس عملکرد و نوع پمپ خود به صورت زیر دسته بندی می شوند:

  • دور ثابت
  • دور متغیر
    ذکر این نکته لازم است که بوستر پمپ های دور متغیر در آتش نشانی و اطفا حریق کاربرد ندارند.

 

عناوین اصلی

next 00

عملکرد بوستر پمپ اتشنشانی

حال این سوال پیش می آید که بوستر پمپ آتش نشانی چگونه عمل می کند؟

ازمهمترین بخش ها در ساختمان های تازه ساخت، استفاده از سیستم اعلان و اطفای حریق مانند پمپ و بوستر پمپ آتش نشانی اطفاء حریق می باشد. بوستر پمپ آتش نشانی اطفاء حریق با فشار و دبی مناسب توسط متخصصین شرکت فنی و مهندسی  ایمن داتیس  آسیا  طراحی می شوند تا آب مورد نیاز شبکه اطفاء حریق را به صورت بهینه تامین کند.

نکته مهم دوم بعد از بوستر پمپ آتش نشانی انتخاب کنترل پنل مناسب و دقیق می باشد تا سیستم به درستی عمل کند. ایمن داتیس آسیا این افتخار را دارد که وارد کننده و ارایه دهنده خدمات پس از فروش انواع پمپ‌ها از برند لوبی می‌باشد.

مطابق با استاندارد NFPA هر پمپ باید قادر به تامین تمام دبی باشد (یک پمپ تامین دبی و دیگری به عنوان رزرو) و تنها وقتی که دبی از GPM 5000 بیشتر باشد با تایدیه مقام ذی صلاح (AHJ)، می توان سه پمپ اصلی به کار برد.

مطابق با استاندارد اروپایی (EN12845) بوستر پمپ آتش نشانی هرگز دارای بیشتر از سه پمپ اصلی نباید باشد

بوستر پمپ های آتشنشانی چون مانند پمپ های آبرسانی داِئما در مدار در حال استفاده نیستند بسیار کمتر در معرض خطر گیرپاژ و خرابی می باشند لذا برای تست سلامت این بوستر پمپ های آتش نشانی با استفاده از مدار فرمان امکان استارت دوره ای پمپ ها (بازه های زمانی 15 روزه به مدت 15 ثانیه) جهت تست سلامت این بوستر ها فراهم می شود.

next 00

چیدمان بوستر پمپ آتش‌نشانی اطفای حریق

چیدمان بوستر پمپ آتش‌نشانی اطفای حریق می‌تواند به صورت هفت روش زیر باشد:

تک پمپه (Single Fire Pump Set)

1- یک الکترو پمپ

2- یک دیزل پمپ

دو پمپه (Duplex Fire Pump Set)

1- دو الکترو پمپ

2- یک الکترو پمپ و یک دیزل پمپ

3- دو دیزل پمپ

چند پمپه (Multi Fire Pump Set)

1- یک الکترو پمپ و دو دیزل پمپ

2- سه دیزل پمپ

شاسی از جنس فولاد گالوانیزه می باشد بطوریکه مجموعه الکتروپمپ ها می توانند به راحتی روی آن سوار شوند. این شاسی طوری ساخته می شود که از ارتعاش و سر و صدا جلوگیری کند.

انتخاب بوستر پمپ آتش نشانی مناسب و بهینه یک سازه اعم از ساختمان سوله کارخانه و … مهمترین بخش سیستم اعلان و اطفا می باشد تا کارفرما هزینه اضافی نپردازد و از طرف دیگر  سیستم در مرحله قرار گرفتن در مدار در صورت وقوع حریق FAILED نکند .

next 00

مشخصات فنی آتش نشانی

مرجع اصلی طراحی سیستم های اعلان و اطفا حریق استاندارد های NFPA هستند. البته در استان تهران ضوابط استان به صورت خلاصه از استانداردهای NFPA برای سیستم های اعلان و اطفا حریق تدوین شده است.

برای طراحی پمپ مناسب سیستم آتش نشانی نیازمند 2 مولفه مهم هستیم :

  • دبی
  • ﻫﺪ (از جنس فشار)

در ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ ﺁﺗﺶ ﻧﺸﺎﻧﯽ، هد از رابطه ﺯﯾﺮ به دست می آید:

P= P1 + P2 + P3

ﺍﻓﺖ ﻣﺴﯿﺮ:

P1= 1.5 × L × 0.04

L : ﻃﻮل مسیر رفت از دهانه بوستر پمپ تا بالاترین جعبه آتش ﻧﺸﺎﻧﯽ ﺑﺮ ﺣﺴﺐ ﻣﺘﺮ

ﻓﺸار ﻣﻮرد ﻧﯿاز در ﺳﺮ ﺷﻠﻨﮓ ﺑﺎﻻ‌ﺗﺮﯾﻦ ﺟﻌﺒﻪ P2= 42 m.H2O

P3 : ارﺗﻔﺎع ﻋﻤﻮدی ﺑﺎﻻ‌ﺗﺮﯾﻦ ﺟﻌﺒﻪ از دﻫﺎﻧﻪ ﺑﻮﺳﺘﺮ پمپ بر حسب متر

ﺑﺮای ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﺣﺠم ﻣﺨزن ذﺧﯿﺮﻩ آب آتش ﻧﺸﺎﻧﯽ ﮐﺎﻓﯿﺴﺖ عدد دبی ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪﻩ ﺑرای ﭘﻤﭗ را در عدد مناسب محیط خطر بر حسب دقیقه طبق استاندارد ضرب ﮐﻨﯿﻢ ﺗﺎ ﺣﺠم مخزن ﺑﺮ ﺣﺴﺐ ﮔﺎﻟﻦ ﺑﺪﺳﺖ آﯾﺪ.

محاسبات این طراحی باید OPTIMIZE باشد که توسط متخصصین تیم مهندسی شرکت ایمن داتیس با کمک نرم افزار های مخصوص طراحی مثل AUTOSPRINK، اتوکد و غیره برای اطفا آبی، گازی و فوم انجام می‌گردد.

next 00

پمپ مورد استفاده در بوستر پمپ آتش نشانی

یکی از عناصر کلیدی که تأثیر قابل توجهی بر هزینه و قیمت پمپ آتش نشانی دارد، نوع و تعداد پمپ‌های استفاده شده است. ابتدا باید میزان دبی و فشار آب مورد نیاز برای پروژه مشخص شود تا پمپ مناسب با توجه به این نیازها انتخاب گردد. علاوه بر نوع پمپ که بر اساس نیازمندی‌ها انتخاب می‌شود، انتخاب برند پمپ نیز اهمیت زیادی دارد؛ زیرا وجود یا عدم استاندارد بودن پمپ و وجود یا عدم درج در فهرست ممکن است به تفاوت قابل توجهی در محدوده قیمتی منجر شود.

next 00

فلومتر (Flow Meter) مورد استفاده در سیستم بوستر پمپ

یک حسگر که میزان جریان جرمی یا حجمی یک مایع یا گاز را اندازه‌گیری می‌کند، به نام فلومتر شناخته می‌شود. این تجهیزات همچون جریان‌سنج، لیترشمار یا سنسور سرعت سیال با نام‌های مختلف شناخته می‌شوند و هرکدام با توجه به نیازهای صنعت مختلف، کاربردهای منحصر به فردی دارند.

تمام فلومترها مختصراً جریان سیال را اندازه‌گیری می‌کنند. در آزمون پمپ اطفا حریق یک بوستر پمپ، استفاده از فلومتر یک روش مناسب است. در این روش، می‌توان آب را به مخزن بازگرداند، با این وجود باید توجه داشت که این بازگشت جریان منجر به اختلال در مکش نشود.

فلومتر به عنوان یک تجهیز اندازه‌گیری در بوستر پمپ آتش نشانی استفاده می‌شود و قیمت‌های مختلفی دارد که به برند و نوع آن بستگی دارد. با این حال، به علت نقش حیاتی در اندازه‌گیری جریان، توصیه می‌شود از نوع با کیفیت آن بهره گرفت.

next 00

چه ساختمان‌هایی نیازبه تأییدیه سازمان آتش ‌نشانی دارند؟

عمدتاً ساختمان‌هایی که باید تاییدیه از سازمان آتش نشانی دریافت کنند، به شرح زیر است:

با توجه به آخرین دستورالعمل‌ها و مقررات سازمان آتش نشانی در شهر تهران، ساختمان‌های مسکونی با 6 طبقه روی همکف یا بیشتر نیاز به تأییدیه این سازمان دارند. در برخی مناطق شهرداری تهران، ساختمان‌های مسکونی با 5 طبقه روی همکف نیز باید تاییدیه آتش نشانی را دریافت کنند.

همچنین، برای ساختمان‌های اداری و تجاری با 2 طبقه یا بیشتر روی همکف، تأییدیه آتش نشانی الزامی است. جهت مشاوره در زمینه آتش نشانی و اطلاعات دقیق درباره اینکه یک پروژه مشمول تاییدیه سازمان آتش نشانی است یا خیر، می‌توانید با کارشناسان شرکت  ایمن داتیس آسیا  تماس بگیرید.

مطابق ماده 3 مقررات ملی ساختمان برای شهرهای بزرگ (شهرهای با بیش از 500 هزار نفر جمعیت)، برای ساختمان‌های مسکونی با بیش از 5 طبقه روی زمین و برای همه ساختمان‌های غیرمسکونی، استعلام لازم از سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر، در دو مرحله صدور پروانه طرح و گواهی پایانکار ساختمان باید انجام شود.

سوالات متداول

اصولا مانیتورها بر اساس نیاز کاربر طراحی و انتخاب می‌شوند با توجه به نیازهای مختلف مانیتور آتش نشانی متفاوتی تولید شده است در این زمینه با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید تا برای انتخاب بهترین مانیتور شما را راهنمایی و مشاوره نمایند.

یک حسگر که میزان جریان جرمی یا حجمی یک مایع یا گاز را اندازه‌گیری می‌کند، به نام فلومتر شناخته می‌شود.

لرزه گیر مهار دار در ورودی و خروجی هر یک از پمپ‌ها جهت جلوگیری از انتقال لرزش ناشی از کار هر یک از آنها به سایر پمپ‌ها و شبکه لوله‌کشی باید نصب شود. در مواردی که در ساخت بوستر پمپ‌ها از پمپ‌های با کیفیت بالا که عموما بدون صدا و لرزش هستند استفاده گردد، نیازی به استفاه از لرزه‌گیر نمی‌باشد.

در چنین مواقعی جهت جلوگیری از انتقال حتی کمترین لرزش پمپ‌ها توصیه می‌شود در محل اتصال کلکتورهای مکش و رانش بوستر پمپ به شبکه لوله‌کشی از لرزه‌گیر استفاده شود.

بوستر پمپ آتش‌نشانی اطفای حریق، بوستر پمپ آتش نشانی، fire pump booster، بوستر پمپ، قیمت بوستر پمپ، انواع بوستر ، خرید بوستر پمپ

شرکت ایمن داتیس آسیا با اتکا بر دانش روز، فعالیت مستمر و با همکاری نیروهای فوق تخصص، هم اینک در زمره شرکت های برتر بخش خصوصی در زمینه صنعت ایمنی و آتش نشانی شناخته می شود. این مجموعه همواره در تلاش است که به صورت مستمر و پویا در گسترش زیرساخت های ایمنی و آتش نشانی کشور عزیزمان ایران ایفای نقش نموده و در راستای تحقق اهدافی همچون توسعه و صنعتی سازی فناوری های نوین گام هایی بزرگ بردارد.

0 0 رای ها
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
نام نام خانوادگی
لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید.
لطفا ایمیل خود را وارد نمایید.
0 دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا دیدگاه خود را با ما درمیان بگذارید.x