ایمن داتیس آسیا » مقالات » معرفی سیستم اطفای حریق آبی water fire extinguishing system
در حال حاضر، سیستمهای اطفای حریق آبی به عنوان یکی از پرکاربردترین و سادهترین روشهای اطفاء حریق در سراسر جهان شناخته میشوند. موجودیت فراوان آب و هزینه مقرون به صرفه آن به عنوان عامل اطفاء، از اصلیترین دلایل مورد توجه برای انتخاب این سیستمهاست. در سیستمهای اطفای حریق آبی، فشار آب لازم برای اطفاء به صورت دائم در لولهها و پشت اسپرینکلرها حفظ میشود. آمار جهانی نشان میدهد که تا 80 درصد حریقها در ساختمانهای مجهز به سیستمهای اطفای حریق آبی با خسارت کمتر مهار یا متوقف شدهاند. بررسیها نشان میدهند که با نصب و بازرسی دورهای و نگهداری صحیح، این سیستمها میتوانند حدود یک درصد از حریقها را مهار کنند. بنابراین اطفای حریق آبی یکی از ساده ترین و رایج ترین نوع سیستم های اطفاء حریق در دنیا می باشد.
سیستم اطفای حریق آبی با استفاده از تجهیزات لازم و توسط آب موجود در سیستم باعث مهار حریق می شود. برای مشاهده انواع سیستمهای اطفای حریق آبی کلیک کنید.
سیستم اطفای حریق آبی یک نوع سیستم اطفای حریق است که برای خاموش کردن حریقها از آب به عنوان عامل خاموش کننده استفاده میکند. این سیستم با استفاده از شبکه لولهکشی آبی و سیستمهای مرتبط شامل پمپها، سنسورها و آژیرها عمل میکند.
در سیستمهای اطفای حریق آبی، تشخیص حریق توسط اسپرینکلر انجام میشود. در این فرآیند، افزایش دما باعث انبساط مایع درون حباب اسپرینکلر میشود و با استمرار گرما، حباب شکسته میشود، سبب باز شدن مسیر نازل آب میشود و آب در فضا تخلیه میگردد. این ویژگی باعث اتصال سیستمهای اطفای حریق آبی به سیستمهای اطفای اتوماتیک میشود. لازم به ذکر است که اسپرینکلر در برابر دود عکسالعملی ندارد و تنها حرارت حاصل از حریق منجر به فعال شدن این سیستم میشود.
در سیستم اطفا حریق آب پاش، لولهها و اسپرینکلر ها در مکانهای مختلفی از ساختمان نصب میشوند. در صورت شناسایی حریق توسط سنسورها، اسپرینکلر فعال میشود و آب به طور همزمان از آبپاشها به بیرون پاشیده میشود. این آبپاشها میتوانند از نوع آلفا، بتا یا گاما باشند و بسته به نوع حریق و منطقهای که باید پوشش دهند، انتخاب میشوند.
نحوه لوله کشی سیستم اطفا حریق آبی به نحوهی زیر انجام میشود.
در این نوع سیستم، آب درون لولهکشی قرار دارد و تحت فشار بالا قرار میگیرد. در صورتی که سنسورها حریق را تشخیص دهند، اسپرینکلر فعال میشود.
و آب با فشار قوی از شبکه لولهکشی خارج میشود و به شکل اسپری در محیط پخش میشود. این سیستم بیشتر برای کاربردهای صنعتی و بزرگ مانند انبارها، کارخانهها و سالنهای بزرگ استفاده میشود.
در نتیجه سیستم اطفاء حریق آبی معمولاً با سیستمهای اعلان و هشدار دهنده همراه است. این سیستمها میتوانند شامل آژیرها، دستگاههای اعلام حریق، و دستگاههای اطفای خودکار باشند. این سیستمها به صورت خودکار عمل میکنند و در صورت شناسایی حریق، هشدار میدهند و سیستم اطفای حریق آبی را فعال میکنند.
شرکت ایمن داتیس آسیا وارد کننده محصولات آتش نشانی، اعلام و اطفاء حریق با معتبرترین برند های دنیا می باشد.
تمام محصولات ارائه شده توسط شرکت ایمن داتیس آسیا، دارای تاییدیه سازمان آتش نشانی و UL/FM می باشد.
1) سیستم اطفاء حریق آبی لوله تر
2) سیستم اطفاء حریق آبی لوله خشک
3) سیستم اطفاء حریق آبی سیلابی
مراحل فعالشدن اسپرینکلر لولهتر به شرح زیر است:
1. پس از وقوع حریق، اسپرینکلر با فعال شدن (ترکیدن بالب یا ذوب شدن فیوز) به کار میافتد.
2. آب موجود در داخل سیستم از اسپرینکلر خارج شده و با برخورد به دفلکتور اسپرینکلر در محیط پخش میشود.
3. با عبور آب در لولههای اسپرینکلر، فلوسویچ در تجهیزات سر خط (Zone Control Valve) سیگنال حرکت آب را به کنترل پنل اعلام ارسال میکند و آژیرها به صدا در میآیند.
4. با کاهش فشار آب در سیستم، پرشر سوییچها (Pressure Switch) فرمان شروع به کار پمپهای آتشنشانی را صادر کرده و پمپه
در سیستمهای اطفا تر یا مرطوب، تمام شبکه لولهکشی به خاموش کنندهها متصل شده و با آب پر میشود. هنگامی که سیستم اطفاء حریق آبی فعال میشود، دریچههای خاموشکنندهها باز میشوند و آب موجود در شبکه لولهکشی بر روی آتش اسپری میشود. سیستم مرطوب فقط در مکانهایی استفاده میشود که احتمال انجماد آب یا دمای بالای ۹۵ درجه سانتیگراد وجود نداشته باشد، زیرا دمای بالا یا پایین میتواند منجر به انجماد یا تبخیر آب موجود در لولهها شده و عملکرد سیستم را تحت تاثیر قرار دهد.
در این نوع سیستم تقریبا میتوان از انواع اسپرینکلرها همچون ESFR استفاده نمود. اسپرینکلرها میتواننده به صورت بالازن (Upright Sprinkler) و یا پایینزن (Pendent Sprinkler) (در شرایط خاص نیاز به خم برگشت (Return Bend) نیر دارد) نصب گردند.
از روشهای جلوگیری از یخزدگی میتوان به استفاده از ضدیخ (anti freeze) و Heat Tracing نام برد. استفاده از این موارد الزامات خاص خود را دارد، به عنوان مثال دمای تجهیزات پمپ آتشنشانی باید بالای ۴۰F باشد و در مواردی که ممکن است دما به زیر این عدد برسد، بایستی از تجهیزات تولید کننده گرما همچون یونیت هیتر استفاده نمود و استفاده از نوار گرم (heat tracing) به دور تجهیزات مجاز نیست.
سیستم اطفاء حریق آبی هم به صورت دستی توسط هوزریل و شیلنگ های دستی و هم به صورت اتوماتیک توسط اسپرینکلرهای سقفی انجام می شود. همجنین در هر دو مورد برای تامین فشار آب نیار به پمپ، بوستر پمپ و لوله کشی می باشد.
از سیستم اطفاء حریق آبی در حریق کلاس A که مخصوص حریق ناشی از کاغذ، پارچه و زباله می باشد و در ساختمان های تجاری، مسکونی، انبار و غیره استفاده می شود. همچنین برای سرد کردن حریق کلاس های B و C می توان از سیستم اطفا حریق آبی استفاده کرد. لازم به ذکر است از سیستم آبی در آتش سوزی ناشی از تجهیزات الکتریکی استفاده نمی شود، زیرا موجب برق گرفتگی می شود.
آب فشان وسیله ای از تجهیزات سیستم اطفاء حریق آبی است که هنگام حریق با افزایش حرارت محیط فعال می شود و با افشانه کردن آب در محیط موجب اطفاء حریق می گردد. اسپرینکلرها دارای انواع متفاوتی هستند و نحوه نصب اسپرینکلرها می تواند به دو صورت دیواری و یا سقفی باشد.
شرکت ایمن داتیس آسیا با اتکا بر دانش روز، فعالیت مستمر و با همکاری نیروهای فوق تخصص، هم اینک در زمره شرکت های برتر بخش خصوصی در زمینه صنعت ایمنی و آتش نشانی شناخته می شود. این مجموعه همواره در تلاش است که به صورت مستمر و پویا در گسترش زیرساخت های ایمنی و آتش نشانی کشور عزیزمان ایران ایفای نقش نموده و در راستای تحقق اهدافی همچون توسعه و صنعتی سازی فناوری های نوین گام هایی بزرگ بردارد.
شرکت ” ایمن داتیس آسیا ” با تخصص در تامین و تجهیز سیستمهای اعلام و اطفا حریق، پیشرو در ارائه محصولات با کیفیت و مشاورههای تخصصی است. ما با تیمی مجرب، در تلاشیم تا بالاترین سطح امنیت و حفاظت را برای مشتریان خود فراهم کنیم.
تمام حقوقی مادی و معنوی این سایت برای ایمن داتیس آسیا محفوظ می باشد