با ما در ارتباط باشید

ایمن داتیس، پمپ آتش نشانی، اتش نشانی، اتشنشانی ، آتشنشانی، خرید پمپ آتش نشانی، جدول انتخاب پمپ آتش نشانی، مشاور آتش نشانی، قیمت پمپ آتش نشانی اطفاء حریق، سیستم اعلام حریق، آژیر اعلام حریق، اعلام حریق، اعلان حریق، انواع سیستم اعلام حریق، تجهیزات اعلام حریق، سیستم اعلام حریق چیست، سیستم اعلام حریق قیمت، سیستم اعلام حریق دستی، قیمت اعلام حریق، اعلام و اطفا حریق، دتکتور اعلام حریق، پمپ های صنعتی، اطفا حریق، اطفای حریق، پتروشیمی، پالایشگاه، نفت، گاز، سیستم اعلام و اطفاء حریق

پمپ کف کش (Floor pump)

next-01

پمپ کف کش یکی از پر مصرف ترین انواع پمپ های آبرسانی به شمار می رود که به عنوان یک پمپ مستغرق کاربردهای زیادی دارد.

بسیاری از باغ ها برای انتقال آب از استخر به منظور آبیاری و …. از پمپ کف کش استفاده می کنند.

بنابراین کف کش ها جزء موتور پمپ های مستغرق سانتریفیوژ هستند و در دو نوع سه فاز و تک فاز ارائه می گردند. از نوع تک فاز برای استفاده در مصارف خانگی و با قطرهای دهانه خروجی کوچکتری تولید شده و نوع سه فاز آن برای مصارف صنعتی یا کشاورزی با سایز دهانه خروجی های بزرگتری طراحی می گردند.

همچنین باید در داخل آب استارت شوند و اگر خشک کار کنند موتور آن ها می سوزد و معمولا برای چاه های کم عمق استفاده می شود.

پمپ کف‌کش یک تکنولوژی مدرن است که در حوزه بهداشت و کاهش آلودگی در محیط‌های عمومی بسیار موثر است. این سیستم قادر است به طور خودکار ضمن آبکشی و تمیزکردن کف سطوح مختلف، بازدهی بالا در حفظ بهداشت و کاهش انتقال عفونت‌ها را به ارمغان آورد. در این مقاله، به بررسی اجزای اصلی و عملکرد پمپ کف‌کش، فواید و مزایای آن در بهداشت عمومی، و همچنین کاربردهای گسترده آن در محیط‌های مختلف از جمله بیمارستان‌ها، مراکز خرید، فضاهای عمومی و دیگر مکان‌ها می‌پردازیم.

برای مشاهده انواع پمپ‌های آبرسانی و آتش نشانی و سایر محصولات اعلام و اطفا ایمن داتیس آسیا کلیک کنید.

شرکت ایمن داتیس آسیا، واردکننده تمام این محصولات با برند لوبی LUBI، ساخت کشور هند می باشد.

پمپ کفکش، پمپ صنعتی، پمپ آبرسانی، ابرسانی، پمپ آتش نشانی
پخش ویدیو

عناوین اصلی

next 00

نصب و نگهداری پمپ کف کش

صافی پمپ، بسته به نوع سیال طی دوره های مشخص زمانی می بایست بازرسی فنی گردد.

یک توصیه بسیار مهم و ضروری در این باره این است که تحت هیچ عنوان برای جابجایی از کابل برق متصل به پمپ استفاده ننمایید و فقط از حلقه زنجیری بالای موتور استفاده کنید.

همچنین بلبرینگ های شیار عمیق این محصولات دارای محفظه گریس بوده و پس می بایست هر از چند گاهی بازبینی و با گریس تمیز پر گردند.

پمپ های کفکش، حداقل باید 30-20 سانتی متر از کف محل نصب فاصله داشته باشد.

در بعضی مواقع پمپ ها نیاز به هواگیری دارند که این کار باید به وسیله نیروهای مجرب انجام گیرد.

next 00

انواع پمپ کف کش

ساده: 

این نوع پمپ که به آن پمپ کف کش دستی نیز می گویند. در این مدل مصرف کننده باید پمپ را به صورت دستی خاموش و روشن کند. از معایب بزرگ این مدل این است که به علت نداشتن فلوتر ممکن است پمپ به صورت خشک کار کند.

فلوتر دار( قطع کن برقی ):

این مدل، با توجه به میزان سطح آب، جریان را خاموش یا روشن می کند.

کف کش آب از بغل:

دهانه خروجی این مدل در کنار آن قرار دارد و به همین علت فضای بیشتری را اشغال می کند.

کف کش آب از رو:

در این مدل دهانه خروجی درقسمت بالای پمپ قرار دارد و این ویژگی باعث می شود دو برتری اشغال فضای کمتر و کمک به خنکاری، وجود داشته باشد.

پمپ کف کش بادی (پنوماتیک):

از این مدل در محیط های با خطر بالا جهت خارج کردن سیال از چاه ها و … استفاده می شود.

next 00

عوامل موثر بر انتخاب پمپ کفکش مناسب

نوع سیال:

نوع سیال یکی از عوامل اصلی در انتخاب پمپ کف کش است که قرار است توسط پمپ جابجا شود. برای انتخاب و استفاده از پمپ های کفکش، خصوصیات مایع مثل غلظت، دما، خاصیت خورندگی و خاصیت شیمیایی می‌بایست در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، در صنایع شیمیایی و نفت و گاز، مایعات خورنده و سمی موجود هستند که نیاز به پمپ ‌های مخصوص با مقاومت شیمیایی بالا دارند. بنابراین پمپ های کفکش برای استفاده در این صنایع مناسب نیستند. اما برای منتقل کردن آب از چاه به منظور انجام عملیات کشاورزی و فعالیت های آبیاری بارانی و قطره ای، از پمپ های کفکش می توان استفاده نمود.

ارتفاع آبرسانی (هد)

میزان ارتفاعی که توسط این پمپ باید پمپاژ شود یکی از چالش مهمترین نکات در انتخاب پمپ کفکش است. در واقع عمق چاه و مسافت مورد پمپاژ در انتخاب یا عدم انتخاب پمپ کفکش تاثیر بسزایی دارد. به عنوان نمونه، برای آبیاری زمینی با طول صد متر با استفاده از آب چاهی که در عمق بیست متری از سطح زمین واقع است، استفاده از پمپ کف کش مناسب می باشد. (در پمپ های کفکش به ازای هر پروانه حدودا سی متر ارتفاع آبرسانی (هد) خواهیم داشت). اما برای زمینی با طول هزار  متر و منبع آب (چاه) که در عمق صدو پنجاه متری از سطح زمین قرار دارد، استفاده از پمپ کفکش اصلا توصیه نمی شود.  نکته مهم این است که پمپ های کفکش نمی توانند دارای تعداد پروانه های زیادی باشند. بنابراین امکان پمپاژ سیالاتی که در عمق زیاد از سطح زمین واقع هستند، و همچنین امکان آبرسانی به زمین های زراعتی با طول بالا را ندارند. به همین دلیل برای شرایط ذکر شده، پمپ شناور توصیه می‌شود که دارای پروانه های بیشتر (حتی بیش از بیست پروانه) می باشد و به طبع ارتفاع آبرسانی بیشتری نسبت به هر نوع پمپ کفکش خواهد داشت.

آبدهی (دبی) پمپ کفکش

مقدار آبدهی مورد نیاز مصرف کننده از موثر ترین نکات پر اهمیت در انتخاب پمپ کفکش می‌باشد. پمپ های کفکش با توجه به توان مصرفی و سایز دهانه خروجی، میزان دبی مختلفی دارند. در نتیجه توجه به میزان دبی در انتخاب پمپ کفکش بسیار حائز اهمیت است.

امکان دسترسی به برق

پمپ های کفکش دارای الکتروموتور هستند و همچنین الکتروموتور ها با نیروی برق می توانند فعالیت کنند. بنابراین در شرایطی که کاربر به سیستم برق دسترسی ندارد، باید انرژی برق مورد نیاز الکترو پمپ کف کش را با استفاده از موتور های احتراق تامین کند. در این شرایط نیز باید از دسترسی راحت به سوخت مورد استفاده برای فعالیت موتور برق، که می تواند گازوئیل، بنزین، نفت و بنزین و همچنین گاز (CNG یا LPG)، مطمئن بود. واضح است که استفاده از این موتورها، هزینه های سوخت و نگهداری را نیز در بر خواهد داشت. لذا توجه به تمام شرایط و نکات   ذکر شده، توسط مصرف کننده لازم و ضروری می باشد.

نوع پروانه پمپ کفکش

پروانه پمپ کفکش می تواند از نوع نیمه باز  و یا باز باشد. اینکه کدام یک برای مصرف مناسب است، به میزان و قطر مواد جامد و معلق درون سیال وابسته است. با وجود اینکه در قسمت ورودی تمامی پمپ های کفکش، یک استرینر (شیر صافی) جهت جلوگیری از ورود مواد جامد قطور به محفظه پمپ تعبیه شده است، اما ذرات جامد عبوری همراه با سیال نیز دارای قطر متفاوت هستند. برای ذرات جامد ریز همراه با قطر کم، استفاده از پروانه نیمه باز برای پمپ کف کش توصیه می شود، ولی برای پمپاژ ذرات جامد قطور تر که همراه آب وارد محفظه داخلی پمپ شده اند، استفاده از پمپ کفکش با پروانه باز پیشنهاد می شود.

پروانه پمپ کفکش

جنس بدنه و پروانه پمپ کفکش

متریال پمپ در انتخاب پمپ کفکش از نکات بسیار پر اهمیت است. جنس بدنه پمپ های کفکش می تواند از جنس استیل، پلاستیک، آلومینیوم یا چدن باشد. برای مصارف کشاورزی و انتقال آب از چاه برای ذخیره سازی آب یا پمپاژ آن به منظور انجام فرآیندهای آبیاری، عموما از پمپ کفکش چدنی استفاده می شود. برای منتقل کردن لبنیاتی همچون شیر، که رعایت بهداشت در مسیر انتقال آنها از اهمیت بالایی برخوردار است، از پمپ کفکش استیل استفاده می شود. 

برای پمپاژ آب نیز در مواردی مانند آب نماها، از پمپ کفکش پلاستیکی و در آخر برای پمپاژ آب داخل استخر عموما از پمپ کفکش آلومینیومی که در مقایسه با دو نوع دیگر پمپ کفکش فلزی، سبک تر است و قابلیت حمل و جابجایی راحت تری دارد، استفاده می شود. همچنین به منظور کنتقل کردن آب از چاه‌های ماسه‌ای توسط پمپ کفکش، باید از پمپ کفکش خاص حفاری که در مقایسه با پمپ های کفکش معمولی دارای متریال و جنس به مراتب قوی تر، مستحکم تر، و مقاوم‌تر در مواجه با ذرات ساینده عبوری از محفظه پمپ هستند، استفاده کرد. پروانه پمپ کفکش نیز در جنس های استیل، برنجی و چدنی وجود دارد.

سایز پمپ کف کش

یکی از نکات مهم در انتخاب پمپ کفکش، سایز و محل قرارگیری دهانه خروجی در این نوع پمپ ها است. پمپ های کفکش به لحاظ جای گیری و مکان  دهانه خروجی به دو دسته خروجی از بالا و خروجی از کنار تقسیم می شوند که هر کدام با توجه به قطر چاه انتخاب می شوند. هنگامی که چاه به اندازه ای باریک باشد که امکان مستغرق شدن پمپ کفکش خروجی از کنار (بغل) در آن فراهم نباشد (به علت قطور بودن پمپ خروجی از بغل نسبت به پمپ خروجی از بالا)، از پمپ کفکش خروجی از بالا برای پمپاژ آب درون چاه استفاده می شود. 

زمانی که قطر دهانه چاه کمتر از حد انتظار باشد (مثلا سه اینچ)، دیگر استفاده از هیچ کدام از پمپ های کفکش امکان پذیر نیست و باید از یک پمپ شناور که بدنه ای باریک تر دارد، به منظور آبرسانی از چاه استفاده نمود. سایز دهانه خروجی کفکش هایی که کاربری خانگی و ساده دارند از (یک تا سه) اینچ و در مصارف صنعتی و کشاورزی از (دو تا شش) اینچ و بالاتر می باشد.

تقسیم بندی پمپ کف کش به لحاظ توان

پمپ های کفکش از لحاظ توان خروجی به دو دسته پمپ کفکش تکفاز و پمپ کفکش سه فاز دسته بندی می شوند. پمپ های کفکش تکفاز برای کاربری های معمولی که احتیاج به توان خروجی زیادی وجود ندارد، استفاده می شوند. همچنین پمپ کفکش سه فاز عموما در صنایعی همچون کشاورزی و فرآیندهای آبیاری که به میزان مطلوبی از توان خروجی جهت پمپاژ آب از عمق زیاد نیاز است، مورد استفاده قرار می گیرد. واضح است که پمپ های کفکش سه فاز به دلیل استفاده از الکتروموتور با قدرت بالاتر به لحاظ قیمت از پمپ های کفکش تکفاز بیشتر هستند.

next 00

اجزای اصلی و عملکرد پمپ کف‌کش

پمپ کف‌کش از اجزای مهمی مانند مخزن آب، موتور، سیستم انتقال آب، پره‌های تمیزکننده و سنسورهای هوشمند تشکیل شده است. عملکرد این   پمپ   بر   اساس   تشخیص   حضور  فرد  در محدوده مشخصی از سنسورها صورت می‌گیرد و پس از شناسایی، سیستم آبکشی و تمیزکردن کف فعال می‌شود.

next 00

فواید و مزایای استفاده از پمپ کف‌کش

استفاده از پمپ کف‌کش در محیط‌های عمومی مزایای بسیاری را به همراه دارد. این شامل کاهش انتقال عفونت‌ها و بیماری‌های قابل انتقال، بهبود بهداشت عمومی، صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، افزایش رضایت کاربران و بهبود تصویر سازمان می‌باشد.

next 00

کاربرد پمپ کف کش

پمپ کف‌کش Floor pump در بسیاری از محیط‌های عمومی مانند بیمارستان‌ها، مراکز خرید، فضاهای عمومی، رستوران‌ها و هتل‌ها، مدارس و دیگر مکان‌ها استفاده می‌شود. با توجه به نیاز به بهداشت و کاهش آلودگی در این مکان‌ها، پمپ کف‌کش به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته واجد عملکرد و کارایی مناسب است.

1/ پمپاژ آب صاف

2/ پمپ آب خانگی

3/ پمپ کفکش چاه آب

4/ انتقال آب مخزن ها و استخرها

5/ تخلیه پساب های فاضلاب

6/ آبیاری زمین های کشاورزی

نتیجه‌گیری:

پمپ کف‌کش به عنوان یک تکنولوژی مدرن  و به روز و کارآمد تلقی می‌شود که بهبود قابل توجهی در بهداشت و کاهش آلودگی در محیط‌های عمومی به ارمغان می‌آورد. با افزایش آگاهی درباره این سیستم و استفاده گسترده از آن، می‌توان به توسعه محیط‌هایی با سطح بهداشتی بهتر و کاهش انتقال عفونت‌ها و بیماری‌ها کمک کرد

سوالات متداول

قیمت پمپ های کفکش به مواردی نظیر جنس اجزای پمپ کفکش همچون جنس بدنه، پروانه، شفت و همچنین توان مصرفی و کشور سازنده پمپ بستگی دارد. بنابراین برای انتخاب پمپ کفکش مناسب، توجه به عوامل بیان شده بسیار موثر خواهد بود. برای کسب اطلاعات جامع تر و مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید.

تلفن:44096110-021

  • قابلیت انتقال آب های سطحی و تخلیه حوضچه های آسانسور
  • مصرف بهینه تر انرژی نسبت به پمپ شناور
  • خدمات پس از فروش گسترده تر به نسبت پمپ شناور

در پاسخ به سوال اینکه از پمپ کفکش کجا استفاده میشود باید بگوییم که از این پمپ در موارد ذیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • پمپاژ آب صاف
  • پمپ آب خانگی
  • پمپ کفکش چاه آب
  • فواره ها
  • انتقال آب مخازن و استخرها
  • تخلیه پساب های فاضلاب (با غلظت کم)
  • آبیاری زمین کشاورزی
  • انتقال سیالات مختلف صنایع غذایی و دارویی
  • تخلیه پساب های باران
  • پمپ کف کش زمانی مورد استفاده می‌شود که قصد انتقال آب از عمقی مشخص را داریم. منبع انتقال آب می تواند چاه آب یا هر منبعی که بتوان پمپ کفکش را در آن مستغرق کرد، باشد. همچنین سیال مورد نظر جهت پمپاژ مجاز است که متشکل از ذرات جامد و معلق ریز باشد. اما نکته مهم تر، غلظت سیال است. سیال مورد پمپاژ پمپ کفکش نمی تواند میزان ویسکوزیته (غلظت) بالایی داشته باشد، به این دلیل که غلظت بالای سیال مورد پمپاژ می تواند باعث فشار بیش از حد به الکتروموتور شده و در انتها موجب می شود که بسوزد.
پمپ آب جابه جایی مثبت، پمپ صنعتی، پمپ آبرسانی، ابرسانی، پمپ آتش نشانی، انواع پمپ صنعتی
مقاله پیشنهادی :
پمپ کفکش، پمپ صنعتی، پمپ آبرسانی، ابرسانی، پمپ آتش نشانی

شرکت ایمن داتیس آسیا با اتکا بر دانش روز، فعالیت مستمر و با همکاری نیروهای فوق تخصص، هم اینک در زمره شرکت های برتر بخش خصوصی در زمینه صنعت ایمنی و آتش نشانی شناخته می شود. این مجموعه همواره در تلاش است که به صورت مستمر و پویا در گسترش زیرساخت های ایمنی و آتش نشانی کشور عزیزمان ایران ایفای نقش نموده و در راستای تحقق اهدافی همچون توسعه و صنعتی سازی فناوری های نوین گام هایی بزرگ بردارد.

0 0 رای ها
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
نام نام خانوادگی
لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید.
لطفا ایمیل خود را وارد نمایید.
0 دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا دیدگاه خود را با ما درمیان بگذارید.x