imenada شرکت ایمن داتیس آسیا

درایر کمپرسور چیست؟

next-01
next 00

درایر کمپرسور چیست؟

امروزه با توجه به گسترش کمپرسورهای هوای فشرده (پیستونی، پیچی) در انواع صنایع کوچک و بزرگ و همچنین نیاز به هوای فشرده تمیز و بدون آلاینده های محیطی، آب و رطوبت، مصرف کنندگان را مجبور به استفاده از سیستم کمپرسور درایر (خشک کن) یا خشک کن صنعتی کرده است . استفاده از خشک کن کمپرسور هوا از ایجاد رطوبت و زنگ زدگی در سیستم لوله کشی انتقال هوای فشرده جلوگیری می کند و از آسیب و خرابی ابزارهای هوای متصل به سیستم کمپرسور هوای فشرده جلوگیری می کند. 

استفاده از درایر کمپرسور هوا یکی از مراحل اساسی و مهم در پاکسازی هوای فشرده خارج شده از پمپ باد است، اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که مرحله بعدی که مرحله اول را تکمیل می کند، استفاده از آب است. کمپرسور کمپرسورهای اولیه و ثانویه خلوص هوای فشرده را تا 99 درصد افزایش می دهند.

همان‌طور که گفته شد Dryer Air وظیفه دارد که رطوبت موجود در هوای فشرده شده توسط کمپرسور اسکرو و کمپرسورهای هوا را حذف کند. بخارات خروجی از کمپرسورها می‌تواند مشکلات زیادی برای دستگاه‌های مصرف‌کننده هوای فشرده ایجاد کند لذا استفاده از درایر کمپرسور از این مشکلات جلوگیری خواهد کرد. خشک‌ کردن هوا در Dryer کمپرسورها کاملاً تحت تأثیر شرایط محیط و میزان حساسیت ماشین‌آلات است. خشک‌کن‌های صنعتی معمولاً بعد از کمپرسور اصلی، مخزن کمپرسور و تله آبگیر نصب می‌شوند و با چندین روش مختلف رطوبت موجود در هوا را از بین می‌برند.
بعدازآنکه ذرات درشت آب از هوای فشرده حذف شد و هوا وارد دستگاه خشک‌کن شد با استفاده از کم کردن دما و مواد جاذب رطوبت، ذرات باقی‌مانده آب جذب خواهد شد و راندمان تجهیزات پنوماتیک افزایش می‌یابد. البته در تعدادی از کمپرسورها برای افزایش کیفیت هوا از میکروفیلترها و تله آبگیر استفاده می‌شود.

درایر کمپرسور باد به دو دسته کلی تقسیم می شود:

  • درایر تبریدی کمپرسور
  • درایر جذبی کمپرسور
  •  

عناوین اصلی

next 00

مزایای درایر کمپرسور

اولین نکته درباره درایرها دبی یا ظرفیت آنهاست که معمولا به صورت Q نشان داده می شود. ظرفیت درایرها بر حسب متر مکعب بر دقیقه محاسبه می شود و با cfm هم نشان داده می شود و منظور از آن میزان ظرفیتی است که هوای فشرده وارده شده به درایر دارد.

نکته دیگر فشار هوایی است که به درایر وارد می شود که معمولا بر حسب bar محاسبه می شود. نکته مهم آن است که معمولا هر برند و یا تولیدکننده درایر، فشار را به صورت اختصاصی محاسبه می کند و آن را به صورت جدول ضرایب موثر فشار ارائه می نماید.  باید توجه داشت که هر چقدر میزان فشار بیشتر باشد، به این معنی است که درایری که برای خشک سازی لازم است، باید ظرفیت کمتر داشته باشد.

بنابراین که هرچقدر دمای نقطه شبنم بالاتر باشد، سایز درایر مورد نیاز باید کوچکتر باشد. از طرف دیگر اگر دمای محیط افزایشی باشد و بیشتر شود، باید از درایرهای بزرگ تر استفاده کرد. همچنین اگر دمای هوا هم بیشتر باشد، باز هم باید از درایرهای بزرگ تری استفاده کرد. از مزیت های درایر میتوان به موارد زیر اشاره نمود.

  • افزایش کیفیت هوای فشرده
  • افزایش راندمان سیستم
  • جلوگیری از آسیب رسیدن به تجهیزات مصرفی
  • جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی لوله های انتقال هوای فشرده
  • جلوگیری از آسیب رسیدن به لوازم و ادوات پنوماتیکی 
  • افزایش کیفیت محصول تولیدی 
next 00

انواع درایرها

عموما درایرها در دو نوع جذبی و تبریدی تولید می شوند. اولین نوع درایرهای تبریدی هستند.

انواع درایرهای تبریدی هوای فشرده را خنک می کنند و سبب می شوند که رطوبت به صورتی کاملا کنترل شده از آن خارج شود. این امر باعث می شود که دمای نقطه شبنم به نزدیک صفر برسد. منظور از دمای نقطه شبنم، دمایی است که در صورت رسیدن هوا به آن دما، رطوبت خود را به صورت قطرات آب نشان می دهد. اهمیت استفاده از این دما آن است که می تواند به کاربر اطمینان دهد تا قبل از رسیدن دما به صفر درجه سانتیگراد، در هوای فشرده رطوبت و آب وجود نخواهد داشت.

در حال حاضر انواع درایرهای تبریدی که طراحی و تولید آنها بر عهده برندهای گوناگون است، در بازار وجود دارند.

اما درایرهای جذبی با استفاده از برخی از مواد جاذب رطوبت، مثل سیلیکاژل، آلومینا اکتیو و یا مولکولارسیو به جذب رطوبت می پردازند. مواد جاذب حفره های بسیار کوچکی دارند که باعث می شوند رطوبت در آنها به دام بیفتد. البته لازم است که بعد از اینکه مواد جاذب رطوبت را به خود جذب کردند، خشک شوند و رطوبت آنها گرفته شود.

 به همین دلیل است که معمولا دو برج مخزن برای آنها وجود دارد؛ یکی از این مخزن ها به رطوبت زدایی مواد جاذب می پردازد و مخزن دیگر هم با استفاده کردن از بخشی از هوای خشک شده در مخزن دیگر، آنها را اشباع زدایی می کند. نکته مهم درباره درایرهای جذبی آن است که دمای نقطه شبنم در آنها حتی می تواند تا 70 درجه سانتیگراد زیر صفر هم کاهش پیدا کند. همچنین باید توجه داشت که چون اواپراتورها حساسیت بالایی دارند، معمولا باید به همراه درایرها، از میکروفیلترها هم استفاده کرد.

درایر چیست، درایر، اینورتر، الکترو موتور
next 00

درایر تبریدی کمپرسور چیست؟

یکی از انواع درایر کمپرسور باد، درایر تبریدی می باشد که بعد از کمپرسور هوای فشرده از نوع پیستونی یا اسکرو قرار می گیرد و به وسیله سرد کردن هوای خروجی از پمپ باد باعث میعان و کندانس شدن بخار آب و بخار روغن موجود در هوای فشرده می شود که از این طریق بخار به مایع تبدیل شده و به وسیله اتودرین از درایر تبریدی خارج می گردد.

درایر تبریدی کمپرسور توانایی جذب رطوبت تا نقطه شبنم حداقل 3 درجه سانتیگراد را دارا هستند و برای مقادیر کمتر از 3 درجه سانتی گراد مصرف کننده ناچار به انتخاب و استفاده از درایر جذبی می باشد. (نقطه شبنم عبارت است از دمایی که در آن بخار آب تبدیل به ذرات مایع می گردد.)

درایر تبریدی کمپرسور - درایر چیست - درایر - کمپرسور درایر - کمپرسور تبریدی، درایر
next 00

درایر جذبی کمپرسور چیست؟

یکی دیگر از انواع درایر کمپرسور درایر جذبی می باشد که در صنایع حساس جهت حذف آلایندگی و ذرات بخار آب و روغن بعد از کمپرسور اسکرو قرار می گیرد. عمده ترین تفاوت آن با درایر تبریدی میزان نقطه شبنم می باشد که محدوده نقطه شبنم درایر جذبی بین 30- تا 3 درجه سانتیگراد می باشد.

درایرهای جذبی از دو برج تشکیل شده است که داخل این برج ها مواد جاذب رطوبت از نوع مولکولارسیو یا آلومینا اکتیو قرار گرفته است که عملیات جذب رطوبت توسط این مواد صورت می پذیرد و همواره یکی از برج ها در حال جذب رطوبت و برج دیگر در حال احیای مواد جاذب رطوبت خود می باشد که این عمل توسط قرار دادن هیتر برقی یا بلوئر هوا اتفاق می افتد.

درایر جذبی در دو نوع هیتردار و بدون هیتر ساخته می شود و بر روی آن یک جفت میکروفیلتر اولیه و ثانویه و یک تله آبگیر قرار داده می شود. از جمله نقاط ضعف درایر جذبی نسبت به درایر تبریدی می توان به هزینه تعمیر و نگهداری بالاتر و همچنین قیمت بالاتر اشاره کرد.

اما درایرهای جذبی با استفاده از برخی از مواد جاذب رطوبت، مثل سیلیکاژل، آلومینا اکتیو و یا مولکولارسیو به جذب رطوبت می پردازند. مواد جاذب حفره های بسیار کوچکی دارند که باعث می شوند رطوبت در آنها به دام بیفتد. البته لازم است که بعد از اینکه مواد جاذب رطوبت را به خود جذب کردند، خشک شوند و رطوبت آنها گرفته شود.

 به همین دلیل است که معمولا دو برج مخزن برای آنها وجود دارد؛ یکی از این مخزن ها به رطوبت زدایی مواد جاذب می پردازد و مخزن دیگر هم با استفاده کردن از بخشی از هوای خشک شده در مخزن دیگر، آنها را اشباع زدایی می کند. نکته مهم درباره درایرهای جذبی آن است که دمای نقطه شبنم در آنها حتی می تواند تا 70 درجه سانتیگراد زیر صفر هم کاهش پیدا کند. همچنین باید توجه داشت که چون اواپراتورها حساسیت بالایی دارند، معمولا باید به همراه درایرها، از میکروفیلترها هم استفاده کرد.

درایر جذبی کمپرسور - درایر چیست - درایر - کمپرسور درایر - کمپرسور جذبی، درایر

برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان فنی ما در شرکت مهندسی ایمن داتیس آسیا در ارتباط باشید.

سوالات متداول
  • میزان و ظرفیت دبی هوای تولیدشده
  • میزان دمای محیط
  • میزان رطوبت موجود در اطراف کمپرسور
  • میزان دمای ورودی هوای فشرده شده توسط کمپرسور به داخل درایر
  • ماکسیمم فشار کاری کمپرسور
  • ماکسیمم جریان قابل‌عبور از خشک‌کن

اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم که کاربرد درایر چیست، باید به استفاده از آن در انواع کمپرسورهایی که با استفاده از هوای فشرده کار می کنند، مثل کمپرسورهای اسکرو و پیستونی اشاره کنیم. برخی از انواع این کمپرسورها در یخچال و فریزرها و یا در دستگاه های تهویه مطبوع ساختمان به کار گرفته می شوند و وظیفه آنها فشرده کردن هواست. همچنین درایرها باعث می شوند که خط لوله های هوای فشرده و یا انواع ابزارهای پنوماتیکی که همراه با کمپرسورها مورد استفاده قرار می گیرند و در واقع به آنها وصل می باشند، به خاطر رطوبت دچار پوسیدگی و فرسودگی و زنگ زدگی نشوند.

توجه داشته باشید که استفاده از سایز مناسب درایر اهمیت بسیار زیادی دارد و البته باید در هنگام انتخاب آن به شرایط آب و هوایی و جغرافیایی نیز توجه داشت. در واقع اگر درایرها کوچکتر از سایزی باشند که لازم است، دستگاه مورد نظر بیش از حد گرم می شود و این گرم شدن بیش از حد باعث می شود که راندمان کار به شدت کاهش پیدا کند.

از مهمترین مواردی که به هنگام استفاده از درایر کمپرسور هوا باید به آن توجه نمود تا طول عمر و راندمان دستگاه افزایش یابد می توان به انتخاب مناسب ظرفیت درایر با توجه به ظرفیت کمپرسور، تعویض به هنگام فیلتر های داخلی و خارجی و همچنین رعایت اصول نگهداری طبق کاتالوگ شرکت تولید کننده دستگاه درایر اشاره کرد.

پمپ هیدرولیک چیست - پمپ صنعتی، پمپ هیدرولیک، درایر
مقاله پیشنهادی :
اینورتر، درایر

شرکت ایمن داتیس آسیا با اتکا بر دانش روز، فعالیت مستمر و با همکاری نیروهای فوق تخصص، هم اینک در زمره شرکت های برتر بخش خصوصی در زمینه صنعت ایمنی و آتش نشانی شناخته می شود. این مجموعه همواره در تلاش است که به صورت مستمر و پویا در گسترش زیرساخت های ایمنی و آتش نشانی کشور عزیزمان ایران ایفای نقش نموده و در راستای تحقق اهدافی همچون توسعه و صنعتی سازی فناوری های نوین گام هایی بزرگ بردارد.

4.5 2 رای ها
امتیاز
اشتراک در
اطلاع از
نام نام خانوادگی
لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید.
لطفا ایمیل خود را وارد نمایید.
0 دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا دیدگاه خود را با ما درمیان بگذارید.x